Перейти к основному содержанию

Плажовете в Италия на сайта "Ривиталия"


Пляжный отдых в Италии - счастье для всехПърво създаде Господ Бог небето и земята. А земята беше суха и пустинна. И тогава рече Бог: нека да  има плажове на тази земя...И нарекли хората тази земя Италия.
Дано да не се разсърди Бог за нашите човешки фантазии, да не накаже с всемогъщата си ръка нас - човеците - за дръзкото желание да посещаваме аки храм това райско кътче на земята и да тъпчем с боси нозе пригладените от вятъра дюни. И тогава ще се отвори морето, за да прегърне с пенлива топла вълна планинци и северняци, малки и големи човеци, и ще настъпи Чудото: щастие и безмерно блаженство.
Италия е многолика и светла. През лятото тя е пренаселена и говори на всички езици. Но все пак, един щастлив отдих и празник за душата ви е подсигурен. За това събитие трябва да се готвиш отрано. Да направиш така, че желанието да се превърне в натрапчива идея, а после в мечта и в план за действие. Помислете: в препълнените вагони на метрото, в тихия следобеден офис, на гости при приятели, на опашка, по време на делови срещи. Всеки съвет за плажовете в Италия е още една тухличка във вашия план за пътуване.

Какво пък, тогава и ние ще встъпим в армията от доброволни съветници и ще ви разкажем за италианските плажове най-подробно: по градове, по заливи, по ривиери и острови. Нашата слабост е в огромното количество материал, което не може да се побере в рамките на един разказ. Наш помощник ще бъдат картите на Google: те ще ви "приземят" на нужното място, за да разгледате пейзажите. Нашето кредо е: разкажи и покажи. Чакат ви много картинки и видеоклипове. За ваше удобство материалите за италианските курорти са разпределени по области.

Бележка: преведена е малка част от материалите. Вижте ги в оригинал тук.

Популярни курорти във Версилия - Тоскана

опубликовано в

Марина ди Карара - Тоскана Плажовете в Тоскана - съчетайте полезното с приятното

Италианският регион Тоскана (вижте на картата) често се асоциира с историческия триъгълник Пиза - Флоренция - Сиена. Тези могъщи навремето републики враждували и се надпреварвали, коя от тях да бъде културно средище. Историята заличава републиките от картата на Италия. Но остават непокорени от времето местните планини, морето и чаровният климат на Средиземноморието. Лятната почивка в Тоскана ни дава възможност с един туристически изстрел да улучим няколко "заека" - да научим повече за историята на Италия, да видим тосканската Марема (включваме Сатурния с нейните минерални извори) и да се насладим на морето. Това звучи примамващо. Научете повече за плажовете в Тоскана и изберете най-доброто за вас.

Плажове в Гросето, Тоскана - къде да отидем на почивка

опубликовано в

Кала Виолина - Марина ди ГросетоГросето - избираме курорти в Марема

Тосканската Марема е обширна територия в Тиренската част на региона с площ около 5,000 кв.км. В миналото повърхността и била покрита с огромни мочурища, разнасящи малария, а името Марема се смятало за символ на мъка и отчаяние. Но трудолюбивите тосканци преобразяват изцяло местния ландшафт: днес тази земя е символ на упоритост, на плодородие и просперитет, а националните паркове и минералните води в Сатурния са визитна картичка на края. Тук се намира Гросето (карта), можете да го наричате Гросето до морето.

Туристите харесват Гросето, но ако търсите разнообразие, вижте курортите Фолоника, Монте Арджентарио, Марина ди Гросето, Принчипина и Кастильоне дела Пеская.

Напомняме ви, че този материал е продължение на рубриката за плажовете в Тоскана. Прочетете, вижте, изберете.

Най-добрите плажове в Италия за деца и за възрастни - вижте разликата

опубликовано в

Хавайският принц и моретоПлажовете и хората

 

Морето през лятото дава шанс за почивка, релакс и крепко здраве. В Италия има хиляди плажове, но липсва каталог или наръчник за възрастови групи. Въпреки това, според италианските специалисти, плажовете би трябвало да бъдат разделени на две категории - за деца и за възрастни. Хигиенните изисквания трябва да стоят на първо място, а рекламата - на второ или трето. Ако пътувате с деца за Италия през лятото, този материал ще ви бъде от полза.

Очаква ви изненада: двете заявени категории не се пресичат. Трезвият поглед на лекаря понякога е по-важен от съветите на приятели и роднини, особено когато сте в чужбина. С две думи, вижте, помислете и изберете.

Плажът Сан Вито ло Капо в Трапани, Сицилия

опубликовано в

Сан Вито Ло Капо - Сицилия

В момента четете материал за най-известния плаж в Италия. Според отзивите на пътешественици от цял свят, Сан Вито оглавява десетката на популярните плажове в страната.

Туристите идват в Сан Вито ло Капо (вижте на картата) с една конкретна цел - да придобият истински южен тен, да се отпуснат, да покажат на децата едно красиво море, да уловят и да запазят в спомените си моменти на върховно блаженство далеч от шумните мегаполиси. Наистина, тази трикилометрова плажна ивица от златен пясък, отделяща синьото море на Сицилия от знойните дълбини на острова, може да те накара да си припомниш за приказките на Синдбад Мореплавателя, да си представиш, че по света все още се намират местенца, създадени "за теб".

Таормина, остров Бела - всичко, което ни е нужно за пълноценна почивка

опубликовано в

Островчето Бела в ТаорминаВижте Таормина на картата. Не ви ли се струва, че на това място Сушата се топи и се среща с непримиримата Вода? Не знаем, кога е станало това, но знаем, че тук е родена красавицата Таормина. В продължение на стотици хиляди години природата на Сицилия с този изящен спектакъл търси благодарна публика. Продължението на спектакъла е тъжно: първите зрители предявяват претенции за собственост, след тях идват други... За това райско кътче неведнъж се пролива своя и чужда кръв.

Но войната като че ли свърши. Днес туристите са готови да платят, за да видят края на драмата, да се докоснат до декора и да почувстват триумфа на природата. Превърнете вашата мечта в план за действие и елате в Таормина. Ние ще ви помогнем.

Плажове в Агридженто, Скала деи турки - какво, кога и къде?

опубликовано в

Скала деи ТуркиПосещението на античния град Агридженто и запознанството с крайбрежието на Сицилия може да се окаже за вас събитие на годината. Ще видите другата Италия - между морета и континенти, далечна и загадъчна. Ще чуете други звуци, ще доловите друг аромат, ще усетите простора и гордата самота на островна Сицилия.

Съдбата на Агридженто (вижте на картата) е неотделима част от античната история. Тук тирани воювали един с друг или с демократи. Гърците воювали с римляните, а римляните - срещу Картаген. Сарацините воювали с цялото Средиземноморие, а новата Европа в продължение на столетия проливала кръв в борба за скромната невеста - Сицилия.

Тези войни са в миналото, а вашето пътуване, евентуално, е в близкото бъдеще. Ако се подготвяте за лятна почивка в Южна Италия, добавете нашите сведения към съветите на по-опитните пътешественици.

 

Плажовете на Сицилия - курорти и хотели: къде да отидем?

опубликовано в

Сан Вито ло Капо - СицилияСицилия е екзотична и далечна, противоречива и много привлекателна. Съвременните пътешественици харесват тази земя не по-малко от древните завоеватели. В противоборството между страха и въжделената мечта да видиш острова, притежаващ тайнствен ореол на една "кръвожадна" античност и не чак толкова далечно мафиозно минало, винаги побеждава желанието.

Ако камъните на Сицилия можеха да говорят, сигурно щяхме да научим за мъки и страдания и да открием една горчива истина за човешката история. Камъните мълчат. Но на този остров, създаден от Бога, днес ще чуем нови зовящи гласове: шума на прилива, разказите на песъчинките, подгонени от вятъра, многогласния птичи хор и шумоленето на мравките нощем под тихия звезден небосвод.

Плажове в Абруцо - Пескара, Киети, Васто, Алба Адриатика

опубликовано в

Майела - АбруцоАдриатическото крайбрежие на Италия включва известните плажни курорти в региона Абруцо. Близостта на планинските масиви, множеството термални източници, спокойното море и щедрата кухня - това са само няколко причини за големия наплив на туристи през лятото. Тук се намират националният парк Гран Сасо, най-южният ледник в Европа - Калдероне и популярните ски-курорти Ривизондоли и Рокаразо.

Централните Апенини са традиционно място за лятна почивка в планините. Можете да съчетаете плажната почивка с натуралистични екскурзии и алпинизъм. Ще ви бъде интересно да се запознаете с историята на региона, да пийнете от силното вино Монтепулчано, да се насладите на чистотата и свежестта на природата. Научете повече за плажните курорти в областта и изберете най-добрия за вас.